Reptérzár

Éjfélig zárva lesz a repülőtér

A Liszt Ferenc-repülőtér irányítótornyában jelentkezett hiba miatt a reptér pénteken éjfélig zárva tart, járatokat nem fogad és indít. Péntek délutáni tervek szerint szombaton délelőtt 10 órakor nyit ki újra, de az időpont változhat.

2012.12.07 15:08MTI

Hardy Mihály, a repteret üzemeltető Budapest Airport vállalati és közkapcsolati igazgatója hozzátette: a műszaki hiba elhárításán dolgoznak, a repülés biztonságának garantálása és az irányítótorony műszereinek megbízhatósága elsődleges, ezért döntöttek a bezárás mellett. Hardy Mihály hangsúlyozta: azok az utasok, akiknek délutánra, estére szól a jegyük, semmiképpen ne menjenek ki a reptérre, érdeklődjenek légitársaságuknál, és a repülőtér weboldalán keressék a legfrissebb információkat. 

A reptéren ragadt - nem tömeges számú - utasok ellátásáról a légitársaságok és a Budapest Airport gondoskodik - tette hozzá. Hardy Mihály korábban azt mondta, hogy a repülőteret pénteken nem sokkal dél előtt tíz perccel zárták be az irányítótorony elektromos ellátórendszerében keletkezett műszaki hiba miatt. Az Airportal.hu repülésszakmai oldal információi szerint egy hővezeték törött el a repülőtéri irányítótoronyban, annak következtében sérült meg az elektromos rendszer. 

Emiatt a rádiókommunikációs, informatikai és az egyéb vezérlő rendszerek működésképtelenné váltak. Az IHO.hu úgy értesült reptéri forrásoktól, hogy jelenleg a víz kiszivattyúzását végzik, ez után ki kell szárítani a termeket, mivel az elektromos rendszereket csak teljesen száraz, páramentes környezetben lehet újra üzembe állítani. Napközben több, Budapestre tartó járat Bécsben és Pozsonyban szállt le.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.