BKK: folyamatosan lépnek üzembe

Csak kisebb hibák vannak az Alstom-szerelvényekkel

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerint csak kisebb, "gyermekbetegségnek" számító hibák vannak az Alstom-szerelvényekkel, amelyek folyamatosan lépnek üzembe a 2-es metróvonalon.

2012.12.05 14:05MTI

A BKK szerdán honlapján azt közölte, egy új típus esetében mindig akadnak olyan kisebb hibák, amelyek csak a forgalomban, valós terhelés mellett mutatkoznak meg. Így volt ez például a Combino villamosok esetében is. Az Alstomnál eddig felmerült hibák kisebb, könnyen kezelhető rendellenességek.

Közölték, a BKV számított arra, hogy ilyen problémák előfordulnak majd a kezdeti időszakban, egy új típus beállításánál ez természetes és fontos üzemeltetési tapasztalatot jelent. A hibákról a BKV tájékoztatja az Alstomot, aki köteles ezeket garanciában kijavítani.

Az eddigi tapasztalatok szerint az utastájékoztató rendszer és a vezérlés hibásodik meg a legtöbbször, ezek a rendszer újraindításával megszüntethetők, de végleges megoldást csak a vezérlő szoftver módosítása jelenthet, ezt viszont csak a teljes flottára vonatkozó tapasztalatok birtokában érdemes végrehajtani - közölték.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.