A vonatokat számítógépek fogják vezetni

Éjjel érkezik az első M4-es Alstom-szerelvény Budapestre

Péntek éjjel megérkezik Budapestre az Alstom cég első, a 4-es metróvonalra szánt szerelvényének utolsó két kocsija.

2012.11.30 16:50MTI

 Ez lesz az első prototípus szerelvény, amelynek 4 ezer kilométeres tartampróbát kell Magyarországon lefutnia, ez a 4-es metró alagútjában történik meg. A sikeres teszt feltétele a végleges típusengedély kiadásának, ezt a francia gyártó szerelvényének februárig kell megszereznie.
   
A Budapesti Közlekedési Központ a napokban szovjet Ev-metrókocsikkal, majd az Alstom által a 2-es vonalra gyártott, már levizsgázott szerelvénnyel is kipróbálta a pályát és az áramellátási rendszereket. A próbán a szakemberek mindent rendben találtak. A vonal automata üzemű lesz, a vonatokat számítógépek fogják vezetni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.