Nem történt hiba

Megtartották az első pályatesztet a 4-es metró alagútjában

A 4-es metró eddig elkészült pályaszakaszán megtartotta az első pályatesztet csütörtökre virradó éjjel a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

2012.11.29 16:54MTI

Mint írták, a Keleti pályaudvartól a Móricz Zsigmond körtérig teljesen elkészült a pálya, ezen a szakaszon egy régi Ev típusú szerelvény haladt át, ez volt az első alkalom, hogy személyszállító vonat közlekedett az alagútban. A pályateszten a rendszereket építő Siemens szakemberei mellett ott volt Vitézy Dávid, a BKK vezérigazgatója is. 

A szakaszon gond nélkül haladt végig a jármű, az egész rendszer hiba nélkül működött. Emlékeztetettek arra, hogy hamarosan Budapestre érkezik az első olyan Alstom szerelvény, amely a 4-es vonalon fog járni. A francia gyártó szerelvényének februárig kell megszereznie a végleges típusengedélyt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.