Járhatatlan út nincs

Több helyen nehezíti a közlekedést a hó és a szél

Többfelé nehezíti a közlekedést a hó, illetve a viharos erősségű szél az országban, de elzárt település vagy járhatatlan út nincs.

2012.12.03 19:42MTI

A legfrissebb jelentések szerint már csak Csongrád és Békés megyében szállingózik a hó. A főutak általában szárazak, de a Tiszántúl nagy részén még vizesek, nedvesek. A mellékutak Veszprém környékén latyakosak, Esztergom közelében pedig hóbordásak.
   
Veszprém, Paks és Szekszárd környékén erős széllökésekre kell felkészülniük a közlekedőknek, Komárom-Esztergom megyében pedig a Tát és Tarján közötti összekötő úton viharos erejű szél hordja a havat és hóátfúvásokat okoz. A közútkezelő munkagépei folyamatosan dolgoznak a visszatérő hó eltakarításán, de - mint írták - a hóeltakarítás kevésbé eredményes addig, amíg viharos erősséggel fúj a szél.
   
A közútkezelő munkatársai 12 órás váltott műszakokban folyamatosan dolgoznak a síkosságmentesítésen és hóeltakarításon az érintett térségekben.
   
A társaság arra kéri a közlekedőket, hogy a téli útviszonyok között különös körültekintéssel és megfelelően megválasztott sebességgel közlekedjenek, s kizárólag műszakilag jól felkészített és téli gumikkal ellátott járművel keljenek útra.
   
Az útviszonyokról és a közlekedési helyzetről a közútkezelő megyei diszpécserszolgálatain, az Útinform szolgálatától (www.kozut.hu) lehet aktuális információkat szerezni - olvasható a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.