Az időjárási előrejelzés szerint tartós marad

Moszkva felszíni közlekedését megbénította a havazás

Az orosz főváros felszíni közlekedését szerdán megbénította az egy napja tartó havazás, amely az időjárási előrejelzés szerint tartós marad.

2012.11.29 09:26MTI

Moszkva belső és külső körgyűrűin a 10-es skálán 8-as fokozatot mérnek a forgalmi dugókat mérő yandex.probki internetes oldalon. A 109 kilométer hosszú külső körgyűrűn szinte teljes hosszában állnak az autók. A fővárosba bevezető utakon óránként 7-10 kilométeres sebességgel haladnak a járművek.
   
A szerdán kezdődött havazás miatt egyre több a közlekedési baleset. Csak a külső körgyűrűn harminc történt a reggeli órákban.
   
A meteorológiai intézet előrejelzése szerint késő estig tart a havazás, amelyet viharos szél kísér. Szerda dél óta a novemberi mennyiség több mint egyharmada esett le az orosz fővárosban.
   
A Rosszija 24 állami hírtelevízió jelentése szerint csak a metró és a HÉV-szerű külvárosi vonatok közlekedésében nincs fennakadás. Az utakon több kilométeres forgalmi dugók keletkeztek.
   
A moszkvai hatóságok éppen ezért előre figyelmeztették az autósokat a várható nehézségekre, és arra kérték őket, hogy a havazás idején a tömegközlekedési eszközöket vegyék igénybe.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.