Sokfelé várható havazás

A takaró dér: egyre vastagabb fehér paplan alatt az ország

Az éjszaka északkelet kivételével sokfelé várható havazás. 2-10 cm hullhat úgy, hogy délen és a Dunántúlon lesz a legtöbb.

2012.02.07 07:49idokep.hu

Kedden északkelet felől csökken a felhőzet, nyugaton-délnyugaton marad borult az ég, ott még többfelé lehet kisebb havazás. Az erős szél hordhatja a havat! -2, -8 °C közé emelkedik a hőmérséklet.

Szerdára mindenütt felszakadozik a felhőzet, több órás napsütésre számíthatunk. A gyenge légmozgásban reggelre erősen lehűl a levegő, helyenként -20 °C is előfordulhat.

Délután sem várható több -5 °C-nál.

Csütörtökön erősen felhős időre van kilátás, helyenként hószállingózás is lehet. Nyugaton az északi szél megélénkül.

Az éjszakai lehűlés ismét erősnek ígérkezik.

A héten a nagy mennyiségű hó és az erős kisugárzás miatt rendkívül hideg éjszakák következnek, helyenként -20°C közelébe hűlhet a levegő. További említésre méltó havazás nem valószínű.

Újabb havazás

Hétfőn este dél felől újabb csapadékhullámok érik el hazánkat, így ismét többfelé számíthatunk további havazásra, hószállingózásra. A legtöbb hóra a Dél- és Közép-Dunántúlon van esély, ott 10-15 cm-t meghaladó friss hó is hullhat.

Orvosmeteorológia

Kedden melegfronti hatás várható, emiatt fejfájás, álmosság, fáradékonyság, csökkenő koncentráló képesség jelentkezhet. A hideg, már-már zord levegő továbbra is kihívást jelenthet szervezetünk számára. A szeles idő szárító hatással bír, bőrünk kiszáradása ellen zsírdús krémekkel védekezhetünk. Immunrendszerünket zöldségek, gyümölcsök fogyasztásával erősíthetjük, valamint fogyasszunk vitaminokat, ásványi anyagokat.

Közlekedésmeteorológia

Kedden már inkább csak az ország nyugati kétharmadán számíthatunk további havazásra, hószállingózásra, emiatt ott latyakos, havas útszakaszokkal találkozhatunk. A szeles idő jelentősen csökkentheti a járművek menetstabilitását. Készüljünk fel, mert csúszós útszakaszokra, a hófúvások miatt rossz látási viszonyokra számíthatunk! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Felhőkép

Széltérkép

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.