Hétfőn reggel kerülnek a buszok

Csőtörés a Gellért téren: a Fővám teret és a BME vegyszerekkel teli alagsorát is áztatja - videó!

Nyolcszáz köbméter vizet kell a 4-es metró állomásáról eltávolítani, a műegyetemi alagsorban egy vegyszerekkel teli helyiséget biztosítanak, amelyet körbevett a víz.

Nézze meg a képeket! >>> képgaléria

2012.07.01 21:40MTI

Jelenleg is folyik a XI. kerületben történt csőtörés miatt történt károk felmérése, ezért az már biztos, hogy a vasárnap esti üzemzárásig nem indul újra a közösségi közlekedés a Bartók Béla úton - közölte Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója.

Ismertetése szerint még az is kérdéses, hogy rendeződik-e a helyzet a hétfő reggeli üzemkezdetig, ha nem, akkor erre már felkészültek: 7-es a buszcsalád kerülő útvonalon közlekedik majd, a villamosok helyett pedig szintén autóbuszok járnak majd - ugyancsak kerülő útvonalon.

Vitézy Dávid megerősítette, hogy a csőtörés miatt a 4-es metró Gellért téri állomását is elöntötte a víz, a becslések szerint mintegy 800 köbméter víz folyt be oda, eláztatva az állomás frissen beépített mozgólépcsőjét is. A vizet ki kell szivattyúzni.

Azt is elmondta, a víz átfolyt a Fővám téri állomásra, ott már befejeződött a szivattyúzás.

Nyolcszáz köbméter vizet kell a 4-es metró épülő állomásáról eltávolítani a XI. kerületi Szent Gellért tér közelében történt csőtörés miatt - mondta a Fővárosi Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője vasárnap este az MTI-nek.

Kisdi Máté elmondta: a tűzoltók megkezdték a víz szivattyúzását, és mivel a szivattyúk benzinnel működnek, a munkaterületet kiürítették.

A szóvivő közölte azt is, hogy a tűzoltók még mindig szivattyúznak a műegyetemi alagsorban is, mivel a víz oda is bejutott. Ott egy vegyszerekkel teli helyiséget kell biztosítaniuk, amelyet körbevett a víz.

Hozzátette, hogy megkezdték az épületek statikai vizsgálatát a csőtörés helyszínén, az Orlay utcában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.