Nem járnak a buszok és a villamosok

Képek! Csőtörés a Gellért térnél - mintha a Duna öntötte volna el

Sem a buszok, sem a villamosok nem járnak a fővárosban a Szent Gellért tér és a Móricz Zsigmond körtér között egy vasárnap délután történt csőtörés miatt.

Nézze meg a képeket! >>> képgaléria

2012.07.01 19:04MTI, ma.hu

A Budapesti Közlekedési Központ fődiszpécsere, Bakó Pál ismertetése szerint a Bartók Béla úton történt csőtörés miatt le kellett állítani a villamosközlekedést és az autóbuszokat is el kellett terelni a Szent Gellért tér és a Móricz Zsigmond körtér között.

Fotó: ma.hu

Az MTI helyszínről származó információi szerint az Orlay utcában volt a csőtörés, ahonnét a víz elárasztotta a környéket.

Kattintson a képre! >>> Fotó: MTI

Már megkezdték a tűzoltók a főváros XI. kerületében történt csőtörésben érintett házak pincéiből a víz kiszivattyúzását - közölte Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője vasárnap este.
   
A szóvivő elmondta: nagyteljesítményű szivattyúkat vittek a csőtöréshez és megkezdték a környező épületek mentesítését.
   
Közölte azt is, hogy összehívták a XI. kerületi védelmi bizottságot, a testület határozott arról, hogy ivóvizet és mobil illemhelyeket kell biztosítani a környéken élőknek. A törmelék eltávolítása is megkezdődött - tette hozzá.
   
A 4-es metró Szent Gellért téren lévő építési területének és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem pincéinek felmérése is megkezdődött - mondta a szóvivő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.