Fóliával a nyafogás ellen

Jó tanács gyerekes autósoknak

Sokaknak ismerős a jelenség, mikor a család gyerekülésben szállított szeme fényét lucskosra izzadt ruhával vesszük ki az autóból, miután az egész utat végignyafogta. A tapasztalat szerint a légkondi sem tökéletes megoldás. Az alábbiakban orvosoljuk a problémát.

2008.05.14 18:00ma.hu

A fenti jelenség gyakori oka, hogy az autó beltere nyáron, álló helyzetben akár 60-70 fokra is felforrósodik, és ezt a kemenceszerű meleget a gyerekülés - amibe a kis utast szorosan beszíjazzuk - még sokáig megtartja. A gyerekek hőháztartása kis testsúlyuk miatt eleve labilisabb, mint a felnőtteké, és a forróságot az út közben betűző nap is csak fokozza. 

A légkondicionáló − ha van − a forró utasteret csak lassan hűti le, akkor viszont könnyen megfázást okoz a felhevült, kimelegedett gyerekeknél. A betűző nap azon túl, hogy vakít és melegít, komoly bőrproblémáknak is kiváltó oka lehet. Ezeken a nem jelentéktelen gondokon segítenek a 3M autóablak-fóliái. Az akár teljesen észrevétlen víztiszta, vagy éppen sötét antracit színű megoldások a káros UV sugarak 99 százalékát kiszűrik, a hőért felelős infra sugaraknak pedig (igény szerint) 72 százalékát tartják az autón kívül. 

A fóliázott autók nemcsak megvédik utasaikat a nap kellemetlen hő és bőrre káros UV sugaraitól, de a felmelegedés csökkentésével optimalizálják a légkondicionáló működését is, ami a fogyasztásban is tetten érhető.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.