Nagyvenyim

Teljes útzár veszélyes anyag miatt

Veszélyes anyag szóródott az úttestre a Fejér megyei Nagyvenyimnél a 6219-es számú főúton, ezért az érintett szakaszon teljes útzár van érvényben.

2012.05.15 13:12MTI

A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője, Szabó-Bisztricz Anett elmondta, a pótkocsis teherautó Mezőfalváról haladt Dunaújváros felé, amikor a pótkocsin lévő konténer biztonsági zárszerkezete eddig ismeretlen okból kinyílt. Nagyvenyim belterületén mintegy 800 méteres szakaszon 10-15 darab, egyenként negyedkilós tégely hullott az útra, amiből mefenpir-dietil szóródott szét.

A szóvivő hangsúlyozta, környezetre veszélyes anyagról van szó, ezért a Magyar Honvédség speciális egységei a helyszínen végzik a por összegyűjtését, majd elszállítják azt. A munkálatok idejére a lakosságot nem kellett kitelepíteni. A megyei katasztrófavédelem műveleti szolgálata és a dunaújvárosi hivatásos tűzoltók megpróbálták a zárat megjavítani, de ez nem sikerült, a teherautó rendőri kísérettel visszafordult Mezőfalvára.

A szállítás idejére a 6219-es számú főutat Nagyvenyim és Mezőfalva között teljes egészében lezárták.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.