Van a levegőben ártalmas anyag?

Robbanás történt egy német vegyi üzemben

Robbanás történt szombaton egy német vegyi üzemben, s ennek következtében meghalt egy munkás, egy további súlyosan megsérült, egy tűzoltó pedig az oltáskor könnyű sérülést szenvedett - közölték a hatóságok.

2012.03.31 23:55MTI

A Ruhr-vidék északi részén, Dortmundtól mintegy 40 kilométerre északnyugatra fekvő Marl város ipari parkjában délután fél kettőkor robbant fel egy tartály az Evonik Degussa társaság üzemében. A tartályban fontos műanyagipari anyagokká alakítható ciklododekánt tároltak. Egyelőre nem tudni, hogy mi okozta a robbanást.

Korábbi jelentések két sérültről és három eltűntről szóltak. Az eltűntek közül egyet holtan találtak a helyszínen órákkal a robbanás után, a másik kettőről pedig kiderült, hogy otthon tartózkodott a balesetkor. A súlyos égési sérüléseket szenvedő munkást helikopterrel kórházba szállították.

A jelentős erőkkel felvonuló tűzoltók gyorsan megfékezték a robbanást követő tüzet, de a keletkezett hatalmas füstfelhőt a belváros felett vitte el a légmozgás. A hatóságok azt tanácsolták a lakosoknak, hogy zárják be az ajtókat és ablakokat, s maradjanak otthon. A mérésekből kiderült, hogy nem került a levegőbe az emberi egészségre ártalmas anyag.

A 6,5 négyzetkilométeren elterülő ipari területen - Németország egyik legnagyobb vegyipari parkjában - harminc vállalat 10 ezer munkást foglalkoztat. Az üzemek többsége éjjel-nappal működik. Marl városnak mintegy 87 lakosa van.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.