Utcai csetepaté "gyorshajtás" miatt

Orgonával ment az autónak, mert nem fékezett le

Garázdaság miatt indult büntetőeljárás egy 37 éves kisfaludi férfi ellen, aki kedden délután megrángatta egy autós pólóját, majd ököllel arcon is vágta, miután az elmondása alapján túl gyorsan hajtott a település egyik utcáján, ahol több gyerek is tartózkodott.

2012.05.02 15:25ma.hu

A rendőrségre kedden kora este érkezett a bejelentés arról, hogy Székesfehérvár-Kisfalud, Vörösmarty utcában szóváltásra, illetve azt követően tettlegességre is sor került több személy között.

Mint az a későbbi vallomásokból kiderült, az elkövető az utcában lakó gyerekekre ment ki vigyázni, akik az út melletti területen játszottak. A férfinek feltűnt, hogy egy autó közeledik feléjük, megítélése szerint a megengedett legnagyobb sebességnél gyorsabban. Ő ekkor kezével jelzett, hogy a sofőr lassítson, de az autó fékezés nélkül haladt el mellettük. A férfi ekkor dühében a kezében lévő orgonát nekidobta az autónak, ami a szélvédő és a motorháztető találkozási pontját találta el.

Mintegy óra elteltével az autó visszajött, és abból egy hölgy szállt ki a jobb oldali első ülésről, majd szóváltásba keveredett a férfivel, aki ezt követően odalépett a sofőrhöz, majd szidni kezdte, és a pólójánál fogva megrángatta, ami ennek során el is szakadt a nyakánál, majd többször meg is fenyegette a férfit és arcon is ütötte ököllel, melynek során annak ajka fel is repedt.

A sértett elmondása alapján még a megengedett legnagyobb sebességgel sem haladtak az utcában, amikor a férfi hirtelen a kocsi mellé lépett, és valamit autójuknak ütött. Vallomása szerint ekkor az utcában rajta kívül senki nem is tartózkodott.

Az elkövetőt a rendőrök előállítását követően garázdaság elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki. Szabadlábon védekezik – tájékoztatta a ma.hu-t Németh-Kész Mónika, a Fejér megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.