Csúszósak az utak

Egyre több a koccanásos baleset

Az ország közútjai havasak, csúszósak, ezért egyre több a koccanásos, de személyi sérüléssel nem járó baleset.

2012.02.05 13:05MTI

Ezt mondta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) helyettes szóvivője vasárnap délben, hozzátéve, több elakadt járművet és beteget szállító mentőautókat kellett kiszabadítaniuk a hó fogságából.
   
Hajdú Márton közlése szerint a nagylaki határátkelőhöz vezető úton több koccanásos baleset is történt, emiatt a járművek feltorlódtak, egy, az úton várakozó kamion üzemanyaga pedig kifogyott, s a sofőr a katasztrófavédőktől kért segítséget.
   
Szegeden egy várandós nőhöz riasztott mentőautó akadt el a hóban, Borsod megyében két mentőautó is elakadt, a járművek egyike egy szülni induló kismamát, a másik egy dialízis-kezelésre váró beteget szállított. Mindhárom esetben a tűzoltók segítségével sikerült idejében kórházba vinni az embereket – mondta a főhadnagy.
   
Az OKF helyettes szóvivőjének közlése szerint országszerte több esetben is riasztották a tűzoltókat idős, egyedül élő emberek, akik nem tudtak kijutni házukból, mert a hó teljesen betemette az ajtót.
   
Az Országos Rendőr-főkapitányság adatai szerint az elmúlt 24 órában a rendőrség összesen 143 közúti közlekedési baleset során intézkedett, ebből egy halálos, kilenc súlyos, 31 pedig könnyű sérüléssel végződött. Ezeken felül 102 személyi sérülés nélküli, anyagi kárral járó baleset történt az ország közútjain.

   

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.