Szorosabban, még szorosabban...

Összekapaszkodik a Daimler és a Nissan-Renault

Egy közös amerikai motorgyár építésével vonja szorosabbra együttműködését a Daimler és a Nissan-Renault szövetség - közölte a Daimler vasárnap, a Detroiti Autószalon hétfői megnyitása előtt.

2012.01.08 23:48MTI

2014-től a Nissan Tennessee-i gyárában négyhengeres Mercedes benzinmotorokat gyárt majd Mercedes modellek, valamint a Nissan luxus modellje, az Infiniti számára.

A Daimler és a Nissan-Renault szövetség 2010-ben lépet részvény kereszttulajdonlásos együttműködésre, melynek keretében a Nissan-Renault 3,1 százalékos Daimler részesedésre, a Daimler pedig 3,1 százalékos Nissan és 3,1 százalékos Renault részesedésre tett szert. ű

Az együttműködés hajtáslánc elemek kölcsönös szállítására és elektromos autó technológiai fejlesztésekre terjedt ki.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.