Könnyebb lesz bebiciklizni a Margitszigetre

Megnyitják a margitszigeti bejárót

Csütörtökön teljes szélességében megnyílik a margitszigeti bejáró, amelynek köszönhetően ismét eredeti útvonalán jár a 26-os busz az Árpád híd metróállomás és a Nyugati pályaudvar között.

2011.10.20 13:38ma.hu

A Margit híd európai uniós támogatással megvalósuló felújítása újabb állomásához érkezett: 2011. október 20-án 13 órakor ünnepélyes keretek között átadta Vitézy Dávid, a BKK vezérigazgatója a Margitszigetre vezető szárnyhidat.
 
Az átadást követően a szárnyhídon keresztül újra közlekedik a 26-os autóbusz az Árpád híd és a Nyugati pályaudvar között, és ismét könnyen megközelíthető kerékpárral a Margitsziget.

A rekonstrukció részeként megújultak az acéltartók és a pályaszerkezet, új öntvénydíszek készültek és a híd egyik legrosszabb állapotú része újult meg.

A felújítás egyik érdekessége, hogy a Margit híd műemléki elemeinek újraöntéséhez a szárnyhídon épségben fennmaradt, eredeti korlátok és díszítő elemek szolgáltak mintaként.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.