Be voltak állva

Pörgött a BMV - szétzúzta a hátsó utas agyát

Rossz idő, vizes út, nem megfelelő műszaki állapotú autó, gyorshajtás, bódult állapot - mind egy ember életébe került.

2011.10.19 15:42ma.hu

Rendkívül zord időjárási körülmények között, a szakadó esőben október 8-án hajnal fél egykor egy ormosbányai fiatalember BMW típusú személygépkocsijával a 26 számú főútvonal sajóbábonyi elágazásánál elvesztette uralmát a járműve irányítása felett.

Az autó a vizes felületű úttesten többször megpördült tengelye körül, először egy közlekedési jelzőtáblát, majd a gépkocsi hátsó részével egy közvilágítási oszlopot kidöntve állt meg. A baleset következtében a járműben hátul utazó fiatalember olyan súlyos koponyasérüléseket szenvedett, hogy a szakszerű orvosi ellátás ellenére kórházba szállítást követően sérüléseibe belehalt. A jármű vezetője és az első ülésen ülő utasa könnyű sérüléseket szenvedtek.

Az ügyben a nyomozás lefolytatását a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya vette át. A vizsgálat során információ merült fel arra vonatkozóan, hogy a járműben utazó személyek kábítószert fogyasztottak a baleset bekövetkezése előtt. A balesetet követő három napon belül a rendőrség minden személyt kihallgatott. Az eljárás során alkalmazott kábítószer gyorsteszt pozitív eredményt mutatott minden személynél. Ennek okán a gépkocsi járművezetője, utasa, valamint a baleset előtt egy másik autóba átszálló utas ellen a főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya büntetőeljárást kezdeményezett.

Tekintettel a bűncselekmény súlyára a jármű vezetőjét kihallgatását követően azonnal őrizetbe vette a rendőrség és kezdeményezte előzetes letartóztatását. A rendelkezésre álló adatok alapján a nyomozó hatóság előterjesztését megalapozottnak találta a Miskolc Városi Bíróság, így elrendelte a sofőr előzetes letartóztatását. Az a utasaival szemben szabadlábon hagyásuk mellett folyik a büntetőeljárás.

A történtekhez hozzátartozik, hogy a BMW gumiabroncsai szinte simára futott gumiprofillal rendelkeztek, valamint a jármű műszaki érvényessége is lejárt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.