Megnégyszerezte

Történetének legjobb eredményével kezdte az évet a BMW

A BMW történetének legjobb első negyedévéről számolt be szerdán: eladási rekord mellett nyereségét közel megnégyszerezte az egy évvel korábbihoz képest.

2011.05.04 09:55MTI

A BMW eladási rekordot ért el január-márciusban, értékesítési árbevétele 29 százalékkal 16 milliárd euróra emelkedett. Nyeresége 1,2 milliárd euró lett a 2010 első negyedévi 324 millió euró után. Az idei első negyedévben a tavalyinál 21 százalékkal több, 382.758 BMW, Mini és Rolls-Royce márkájú autót értékesített a cég.

Az eladások Ázsiában, ezen belül is Kínában nőttek a legnagyobb mértékben, de a BMW legnagyobb piacán, az Egyesült Államokban is nőttek az eladások az első negyedévben. Az idén több mint 1,5 millió autót tervez értékesíteni a konszern.

Versenytársaihoz, a Daimlerhez és az Audihoz hasonlóan a BMW is a felső árkategóriás limuzinok és terepjárók iránt növekvő globális keresletből profitálhatott az első negyedévben.

Norbert Reithofer, a konszern vezérigazgatója az eredménybeszámoló alkalmából megerősítette: a BMW "a lehető legjobb úton halad afelé, hogy eladási és eredmény rekordot érjel el az idén".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.