Értékesítési rekordot döntött júliusban

Nagyon megy Kínában a BMW

Az Audi és a Daimler után a BMW is minden korábbinál jobb értékesítési adatokat közölt júliusról.

2011.08.08 18:25MTI

A BMW a konszernhez tartozó Mini és Rolls-Royce márkával együtt összesen 129.094 kocsit adott el júliusban, ami 7,6 százalékkal több a tavalyinál, így az idei volt a legerősebb július a vállalat történetében - mondta hétfőn Ian Robertson értékesítési igazgató.
   
A növekedés elsősorban a Kínában változatlanul nagy ütemben bővülő kereslet következménye. Az ázsiai országban a német vállalat júliusban 36 százalékkal több kocsit adott el, mint tavaly.
   
A január-júliusi időszakban összesen 962.468 kocsit értékesítettek világszerte, ami csaknem 18 százalékos növekedés 2010-hez képest. A tervek szerint az év egészében 1,6 millió autót adnak el, ez újabb rekord a társaság történetében.
   
A múlt héten a Győrben gyárat üzemeltető Audi és a Kecskeméten Mercedes-gyárat építő Daimler is arról számolt be, hogy júliusban eladási csúcsot állított fel. A nyári hónapban az Audi 106 ezer kocsit, a Daimler pedig a Mercedes márkából 108 ezer darabot adott el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.