Igazi túlélő

Videó: Nascart próbált a102 éves nagyi

Több, mint 50 évvel élte túl már a mellrákot, és jelenleg is igen mozgalmas életet él az amerikai szupernagyi.

2011.10.16 10:25ma.hu

A hétvégén ünnepelte 102. születésnapját Nannie Sue Neal, aki a legidősebb mellrák-túlélő egész Észak-Karolinában - az idős hölgy további különlegessége, hogy kora ellenére nagy NASCAR rajongó.

Születésnapját ünnepelve a Charlotte-i versenypályán kinevezték a héten tartott Dollar General 300 Miles of Courage tiszteletbeli versenyigazgatójának, tortája pedig Dale Earnhardtnak, kedvenc pilótájának állított emlékművet.

1954-ben, jóval azelőtt diagnosztizáltak nála mellrákot, hogy bármilyen hatékony kezelési módszer rendelkezésre állt volna. Sosem kapott kemoterápiát, és számos olyan kezelést, ami ma már alapnak számít. „Lehet hogy öreg vagyok, mint az országút, de élek és itt vagyok” – mondta az öreg hölgy, aki 1909-ben született, Madisonban.

Születésnapi ajándékként pedig személyi sofőrt kapott Kenny Wallace személyében, aki körbevitte a pályán az egyik rózsaszín versenyautóval. „Enyém volt a megtiszteltetés, hogy tehettem egy kört egy ilyen asszonnyal, aki már 102 éves és túlélte a rákot is” – mondta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.