"Környezetbarát száguldozás"

Megversenyeztették az alternatívokat az Andrássyn

Az európai fővárosok között elsőként rendezte meg a Magyar Villamos Művek (MVM) az alternatív hajtású járművek versenyét, az MVM Energia 2.0 Futamot Budapesten, a fővárosi Autómentes Napon vásárnap az Andrássy úton.

2011.09.18 14:47MTI

Baji Csaba, a Magyar Villamos Művek elnök-vezérigazgatója az alternatív hajtású járművek versenyének megnyitóján hangsúlyozta, hogy Magyarország EU-elnöksége idején indították el az MVM Energia 2.0 programot a környezetbarát gondolkodás lehetőségének biztosítására, az MVM Energia 2.0 Futam alternatív hajtású járművek vasárnapi versenyével pedig a tisztább környezetre, közlekedési módra kívánták a figyelmet iránytani.

A megnyitó után újságíróknak Baji Csaba elmondta, hogy a nemzeti tulajdonú energetikai társaságnak, az MVM-nek fontos a jövő generációja iránti gondolkodásmód terjesztése.

Ebbe illeszkedik az MVM Energia 2.0 programja, illetve az alternatív hajtású járművek versenye, amelynek keretében az európai uniós környezeti elvárásokat, a környezettudatos jövőképet, a szén-dioxid mentes világgal kapcsolatos ismeretanyagot szeretnének közvetíteni.

Szén-dioxid mentesen nemcsak termelni kell az energiát, olcsón és biztonságosan, mint például Pakson, hanem az energiafelhasználásnál is arra kell törekedni, hogy minél inkább szén-dioxidtól mentesítsük a környezetet - tette hozzá az MVM elnök-vezérigazgatója.

A szervezők tájékoztatása szerint az alternatív hajtású járművek futamán zömmel azokat a zöld technológiákat látták az érdeklődők, amelyeket a járműgyárak felhasználhatnak. A budapesti versenyen 37 jármű vett részt 9 kategóriában.

Petis László főszervező, az INNO-MOBIL Sportegyesület elnöke ül a kevlár és üvegszálas karosszériás, hazai tervezésű Leila 09 elektromos meghajtású autóban (MTI)


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.