Pert indít a helyi Fidesz-frakció

Szerződést szegett az esztergomi Suzuki?

Az esztergomi Fidesz-frakció közleményében azt írta: a Magyar Suzuki Zrt. nem tartotta be az esztergomi önkormányzattal telekvásárlásra és közműfejlesztésre kötött előszerződését, a testület ezért indít pert az autógyár ellen.

2011.09.17 11:39MTI

Hozzátették azt is, hogy különböző sajtóorgánumokban téves állítások jelentek meg a képviselő-testület döntésével kapcsolatban.
   
Az szeretgom.hu portál értesülései szerint az esztergomi önkormányzat 940 millió forintos keresetet indít a Suzuki  ellen, mert az autógyár előszerződésben vállalta, hogy zöldterületi mutatóinak javítására megvásárol egy telket az ipari parkban, ha a város a vételár jelentős részéből körforgalmat épít az üzemhez, a szerződést azonban nem kötötték meg.
   
Steindl Balázs Fidesz-frakcióvezető közleménye szerint a Suzuki a telephely kötelező húszszázalékos zöldterületi arányát éveken keresztül nem tudta betartani a gyár bővülése miatt. A területvásárláskor az önkormányzat kedvezményes áron biztosította volna a Suzukinak a területet, és erről előszerződést kötöttek.
   
A frakcióvezető azt írta, valótlan a szeretgom.hu azon állítása, hogy egy körforgalom megépítése került 310 millió forintba, mivel az önkormányzat további csaknem egy kilométeres útszakaszt is épített.
   
Steindl Balázs azt is közölte, hogy a gyárat többször megbírságolták, mert a munkásjáratok egy lakótelepen keresztül közlekedtek. A Suzukinak volt útépítési kötelezettsége és egyes beruházások a Suzuki érdekében épültek az önkormányzat pénzéből azért, hogy ne kelljen bírságot fizetni a gyárnak.
   
Nem valós az az állítás sem, hogy, az önkormányzat a megállapodásban foglalt kötelezettségeit csak részben teljesítette, ezért nem jött létre a telek értékesítése - írta Steindl Balázs.
   
Közölte, hogy a Suzuki többször megváltoztatta a megvásárolni kívánt terület határait, háromszor kellett a vázrajzokat módosítani, többször kellett kiírni pályázatot az értékesítésre, és végül a Suzuki határidőre nem nyújtotta be ajánlatát. Ugyanakkor Steindl Balázs szerint az önkormányzat az előszerződés minden pontját betartotta. A képviselő-testület az elkerülő út költségeinek megtérítése és az adásvételi szerződés létrehozása érdekében fordul a bírósághoz.
   
Tétényi Éva (független) polgármester pénteken azt mondta, nem ért egyet a per indításával, mivel számára fontos, hogy a város adófizetői biztonságos környezetben dolgozhassanak, mivel azonban a határozat zárt ülésen született, arról nem adhat információt. A Suzuki kommunikációs vezetője, Ruska Viktória pedig azt közölte, hogy amíg nem tájékozódott körültekintően az ügyben, nem nyilatkozik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.