Lakatot tesznek

A Fiat bezárja az Irisbus gyárat

A Fiat csoport bezárja autóbuszok előállítására szakosodott Irisbus elnevezésű gyárát, miután egyetlen vevő sem akadt a dél-olaszországi Valle Ufit-ban lévő üzemre. Az Irisbus egykor az Ikarus tulajdonosa volt.

2011.09.15 20:25MTI

A lépéssel hétszázan veszítik el állásukat a gyárban, amelynek egyre nehezebben ment a buszok eladása.

A vállalat 1999-ben jött létre a Fiat és a Renault közös cégeként, abban az évben közel kilencezer buszt adtak el, tavaly már csak 145-öt. A Fiat hosszú hónapok óta keresett vevőt a gyárra, de törekvése nem járt sikerrel.

Az Irisbus 1999-ben vásárolt többségi részesedést az Ikarusban. Az olasz-francia vegyesvállalat 2003-ban szüntette meg Székesfehérváron az autóbuszgyártást.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.