Növelte idei eladási tervét a cég

Felfelé száguldana az Audi

Az Audi 1,2 millióról 1,3 millió darabra emelte idei értékesítési tervét és 2012-ben is eladásainak további növekedésére számít.

2011.09.13 10:54MTI

"Az idén minden valószínűség szerint átlépjük az 1,3 milliós eladási számot" - jelentette be Rupert Stadler, az Audi vezérigazgatója az IAA frankfurti autószalonon Frankfurtban. "Ezzel az idén megelőzzük a Mercedest" - tette hozzá.
   
Az Audi a Q3 szabadidő autótól, az új A6 modelltől, valamint az A1 kompakt modell ötajtós változatának bemutatásától várja eladásainak növekedését az idén.
   
Januártól augusztusig az Audi 850 ezer autót adott el az idén, tavaly pedig 1,1 milliót.
   
Peter Schwarzenbauer, az Audi értékesítési igazgatója újságírókkal közölte, hogy idei eladási tervüket Kínában a korábbi 280 ezerről 300 ezerre emelték meg, ami annyit jelent, hogy Kína veszi át az Audi legnagyobb piacának szerepét Németországtól. Az igazgató az észak-amerikai piacon az eladások kétszámjegyű százalékos növekedését várja az idén.
   
Rupert Stadler megerősítette, hogy az Audi foglalkozik egy üzem építésének tervével Észak-Amerikában. Az üzem termelési kapacitása  évi 125 ezer és 150 ezer között lesz. A telephelyről még nem született meg a döntés, de szóba került a Volkswagen Tennessee állambeli Chattanooga-i üzemének szomszédsága, valamint egy mexikói telephely.
   
Peter Schwarzenbauer elhárította az A1 modell piaci sikerével szemben kételyeket támasztó újságírói kérdéseket, mondván: "az idei évre 120 ezer eladását irányoztuk elő és a legjobb úton haladunk ennek teljesítése felé". Augusztusig 77 ezer A1 modellt értékesített az Audi az idén.
   
Az IAA frankfurti autószalon szeptember 15-én nyitja meg kapuit a nagyközönség előtt és szeptember 25-ig látogatható. A vásáron 32 országból több mint ezer kiállító mutatja be az újdonságait.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.