Árvíz

Befejezték két zalai falu kitelepítését

Zalaszombatfáról 50, Szijártóházáról 32 embert telepítettek ki a fenyegető árvíz miatt a katasztrófavédelem és a rendőrség munkatársai vasárnap estére, a víz továbbra is elzárja a közlekedési utat Bödeházára és Gáborjánházára.

2014.09.14 20:06MTI
freedigitalphotos.net/anankkml

Cseresznyés Dániel, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta: a személyautóval továbbra is megközelíthetetlen négy település közül a két legmélyebben fekvő faluból este fél hatkor kezdték elszállítani az ott élőket.

A zalai rendőrök a Készenléti Rendőrség, valamint a zalai katasztrófavédelem munkatársai és pénzügyőrök járták végig a lakóházakat, tájékoztatták a kitelepítés menetéről az érintetteket, illetve vizet is osztottak számukra.

A két település lakóit az elöntött utak miatt magasabb építésű kisbuszokkal tudták kivinni falujukból az értük kirendelt autóbuszokhoz, többen azonban saját autójukkal hagyták el a települést.

A lakókat a buszokkal Lentibe szállították, az egyik általános iskolában biztosítottak számukra elhelyezést, a kitelepítettek egy része azonban családtagokhoz, rokonokhoz, ismerősökhöz ment - közölte a katasztrófavédelmi szóvivő.

Nothoff Ingrid, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtófőnöke az MTI-nek elmondta: a két falu lakói megértéssel fogadták a kitelepítés hírét, mindenki segítőkész volt.

A két falu útjait a készenléti rendőrök folyamatosan őrzik, illetve állandó járőrözést folytatnak a kiürített falvakban a vagyonbiztonság érdekében - tette még hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.