Árvíz után...

Nyolc településen másodfokú belvízvédelmi készültséget rendeltek el

Belvízveszély miatt nyolc Jász-Nagykun-Szolnok megyei településen másodfokú védelmi készültséget rendeltek el, a katasztrófavédelem szakemberei négy helységben segítik a lehullott nagy mennyiségű csapadék elvezetését.

2014.09.14 18:51MTI
freedigitalphotos.net/khuruzero

S. Tóth Anikó megyei katasztrófavédelmi szóvivő tájékoztatása szerint Fegyverneken, Kengyelen, Martfűn, Törökszentmiklóson, Tiszatenyőn, Kunszentmártonban, Öcsödön és Tiszaföldváron lépett életbe a másodfokú belvízvédelmi készültség.

Jelenleg négy település lakóinak segít közvetlenül a katasztrófavédelem, miután Kunszentmárton, Szolnok, Törökszentmiklós és Zagyvarékas mélyebben fekvő részein okozza a legnagyobb gondot a vízelvezetés. Kitelepíteni senkit nem kellett, a közúti és a vasúti közlekedésben jellemzően nem volt fennakadás, de Szolnokon a Téglagyári út egy szakaszt lezártak, oda hétfőn a települési polgári védelmi mentőszervezet telepít szivattyút, és várhatóan még aznap délelőtt megszűnik az útakadály.

S. Tóth Anikó beszámolt arról is: Törökszentmiklóson harmincketten jelentkeztek önkéntesen azok közül, akiket a városvezető polgári védelmi feladatok teljesítésébe bevonhat. A szervezetbe beosztottak három helyszínen védtek homokzsákkal a lakóházakat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.