Árvíz

A polgárőrök is besegítenek

Az elmúlt napok jelentős esőzése miatt kialakult "villámárvizek", valamint a Lenti melletti záportározó kiáradása miatt az Országos Polgárőr Szövetség tagszervezetei jelentős erőket mozgósítottak a hatóságok munkájának támogatására, illetve a lakosság segítésére.

2014.09.14 16:19MTI
freedigitalphotos.net/adamr

Mint kifejtették: a legkritikusabbnak számító Zala megyében a helyi járási koordinátorok felelnek a járásért, akik folyamatosan tartják a kapcsolatot a hatóságokkal. Lenti mellett még Rédics, Lendvadedes és Hetés körzetben folynak munkálatok.

A polgárőrök jellemzően az iszappal, sárral elöntött önkormányzati, közösségi helyiségek megtisztításában, területőrzésben, az átemelő-szivattyúk védésében, illetve jelzőőri tevékenységben vesznek részt. Vas megyében, Szombathelyen, a Petőfi-telepen is megteltek az átereszek, házakat veszélyeztet a kiömlő víz.

A katasztrófavédelem és polgárőrség egyebek mellett homokzsákok töltésében és elhelyezésében segített, valamint rendőrségi felkérésre visszaszorították a "katasztrófaturizmust".

A Győr-Moson-Sopron megyei Bakonypéterd és Pér polgárőrei forgalomirányítást végeztek, illetve az árvíz által veszélyeztetett útszakaszoknál figyelő szolgálatot látnak el. Kunszigeten egy öttagú család vályogházát a nagy mennyiségű csapadék miatt a belvíz alámosta, az oldalfala megrepedt és leomlott.

A polgárőrök itt is segítettek a kitelepítésnél, illetve felügyelik a területet. Szükség esetén a Pest megyei polgárőr egyesületek is segítséget nyújtanak az árvíz-védekezési munkában részt vevő lakosságnak, hatóságoknak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.