Árvíz

Szentgotthárdnál apad a Rába

Az éjszakai esőzések lassíthatják az apadást, a határhoz közeli töltés és vasúti pálya kereszteződésénél sikerült homokzsákokkal megerősíteni a töltéshiányos részeket, ezért már újra van vonatközlekedés a Szombathely-Graz közötti vasútvonalon.

2014.09.14 15:35MTI

Gaál Róbert védelemvezető tájékoztatása szerint a Rába körmendi szakaszán vasárnap hajnalban rendelték el a harmadfokú, legmagasabb árvízvédelmi készültséget, a tetőzést vasárnap éjfél körül várják, 490-510 centiméter közötti vízállással, tehát a vízszint megközelítheti, de valószínűleg alatta marad az eddigi legmagasabb, 520 centiméteres vízmagasságnak.

Az árhullám következtében jelentős völgyi elöntések lehetnek Körmend térségében és az alatta levő szakaszokon is. Sárvárnál várhatóan szerdán tetőzik a folyó - ismertette Gaál Róbert. Hozzáfűzte: a gátőrök folyamatosan járőröznek, a műszaki szakemberek pedig segítséget kaptak a székesfehérvári és szegedi vízügyes kollégáiktól, így nagyobb létszámban, megerősítve vesznek részt a védekezési munkálatokban.

A vízügyi igazgató tájékoztatása szerint Kemestaródfánál a Pinka és a Strém szombaton éjjel hosszan tetőzött. Vasárnap reggelre csak gyenge apadás mutatkozott a Rába visszaduzzasztó hatása miatt.

A Pinkán egyelőre nem alakult ki újabb árhullám, a Gyöngyösön és a Répcén viszont továbbra is árad, az árhullámok vasárnap reggelre Sorkifalud illetve Tompaládony térségébe érkeztek. A Gyöngyös-patakon levonuló árhullám hatására a Lukácsházi tározóba folyamatosan érkezik a víz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.