Árvíz

Bakonypölöskét elzárta a víz a külvilágtól

A Veszprém megyei Bakonypölöskét elzárták az esőzések a külvilágtól: a településen átvezető utat mindkét irányból le kellett zárni vízátfolyások miatt.

2014.09.14 19:23MTI
freedigitalphotos.net/anankkml

Csépányi-Barczi Petra, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelem Igazgatóságának sajtószóvivője elmondta, hogy a megyében sok helyre riasztották a katasztrófavédelem munkatársait, több patak is kilépett a medréből, számos lakóház pincéjébe, illetve alagsorába folyt be az esővíz.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint vízátfolyás miatt le kellett zárni a 71-es számú főutat Örvényesnél. A forgalmat Vászoly és Pécsely felé terelik.

A 77-es számú főutat ugyancsak vízátfolyás miatt Pulánál kellett lezárni, a Tapolca és Veszprém közötti forgalmat Nagyvázsony és Vigántpetend felé irányítják. Ajkán a Torna patak vize átbukott a gátján, a környék utcáin hömpölyög a víz. A helyszínen az ajkai tűzoltók megkezdték az árvíz elleni védekezést - mondta.

Pécselyen a hirtelen lezúduló esővíz három épületet öntött el, összesen tíz embernek kellett elhagynia otthonát. Hidegkúton egy utcában negyven centiméter magasan folyt a víz, egy lakóingatlant ki kellett üríteni.

A községben ötszáz darab homokzsákkal folyik a védekezés - tette hozzá. Örvényesen a Szent Imre utcában körülvett a víz egy lakóingatlant. A ház lakóját a tűzoltók mentették ki. Úrkúton, a falun átfolyó esővíz miatt homokzsákokkal védekeznek.

Tagyon településen is kiöntött a falun átfolyó patak. Itt két lakóingatlant árasztott el, melyek közül az egyik lakatlan volt, a másikat azonban egy embernek el kellett hagynia, elhelyezéséről a polgármester gondoskodott - tette hozzá a szóvivő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.