Árvíz

A nyúlgátról lopták el az aggregátort - az orgazdával együtt állnak bíróság elé

Elfogták a rendőrök azt a két fiatal férfit, akik az árvízi védekezés helyéről, az Almásfüzitőt védő nyúlgátról elloptak egy aggregátort. A rendőrök megtalálták azt a férfit is, aki megvásárolta a lopott gépet a két tolvajtól, mindhármukat bíróság elé állítják.

2013.06.11 15:22MTI
Fotó: MTI

Június 6-án vették észre a védekezésben dolgozók, hogy eltűnt egy áramfejlesztő aggregátor a Dunaalmás és Almásfüzitő közötti nyúlgát mellől. A szerkezetet a nyúlgát megvilágítására használták, de elromlott. Félrerakták, hogy elvigyék megjavíttatni, de időközben tolvajok elvitték a mellette lévő benzines kannával együtt.

Június 8-án a tatai rendőrök Dunaalmás víz alá került házainál járőröztek. Az egyik nyitva talált ingatlan ellenőrzése közben a másfél méteres víz tetején megtalálták a korábban ellopott kannát. Az aggregátor akkor még nem találták meg, de sikerült azonosítaniuk a tolvajokat: a 20 éves neszmélyi férfit és 16 éves társát elfogták, s őrizetbe vették. Az aggregátort kedden találták meg annál a neszmélyi férfinál, aki megvásárolta a tolvajoktól 20 ezer forintért.

A két tolvajt lopással, a 36 éves orgazdát felbujtóként elkövetett lopással gyanúsítják, kezdeményezték mindhármuk gyorsított eljárásban történő bíróság elé állítását.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.