Árvíz

Átmeneti szállást nyitnak, ökörsültet osztanak

Szentendre, Tahi, Visegrád, Dunabogdány.

2013.06.09 13:03MTI
Fotó: MTI

Átmeneti szállást nyitott a Református Szeretetszolgálat a katasztrófavédelem kérésére az árvíz miatt Szentendrén és Tahiban - közölte a szervezet szóvivője vasárnap az MTI-vel.

Gilicze Réka tájékoztatása szerint Tahiban a Kárpátaljáról érkező önkéntesek és a környékbeli segítők pihenhetnek, Szentendrén pedig jelenleg huszonöt olyan polgárőr van, aki más településről érkezett a helyi árvízi védekezéshez. A szentendrei ideiglenes szállás 110 főig bővíthető, így a továbbiakban is fogadja a segítőket.

A szeretetszolgálat további két "segítőpontot" is nyit, onnan folyamatosan szállítja az élelmet az árvízi védekezésben részt vevő embereknek, és ugyanezeken a helyeken várja a felajánlásokat is. Dunaalmáson a fogyatékosok otthonában, Leányfalun a szeretetotthonban várják a további adományokat. 600 adag meleg ételt oszt szét az Ökomenikus Segélyszervezet Visegrádon és Dunabogdányban a gátakon dolgozó több száz önkéntesnek.

Az Ökomenikus Segélyszervezet napok óta több mint 100 önkéntessel építi és erősíti gátakat Visegrádon és Dunabogdányban. Vasárnap a Penc Ökörsütő Kft. 600 adag ökörsültet, pörköltet, krumplipürét és savanyúságot oszt szét a gáton dolgozóknak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.