No para

Nem volt gátszakadás, az csak esővíz - a Bem téren a csatornalé tört fel

Nem történt gátszakadás a Duna budapesti szakaszán, a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadék állt meg a védműveknél több helyen.

Nézze meg, mit kapott a II. kerület vízből >>> képgaléria

2013.06.08 17:42MTI, ma.hu
Egy lépcsőház bejáratában álló fiatal az épületbe beömlő csapadékot fényképezi a II. kerületi Margit körúton 2013. június 8-án (MT)

A hatalmas felhőszakadás, és nem egy gátszakadás miatt áll a víz a budai Bem téren és a Margit híd alatti területen szombat délután - közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Kisdi Máté azt mondta, a hegyről lezúduló "töménytelen mennyiségű" víz okozza a problémát, melyet a - Duna magas vízállása miatt - a csatornarendszer nem tudott elvezetni. Jelezte, a környéken mintegy 30-40 centiméteres víz áll.

Elmondta, a helyszínre vonuló csatorna művek szakemberei a vizet átszivattyúzzák a Dunába. Közölte, a víz miatt jelenleg nem járható a Bem rakpart és a környező utcák.

Feltört a víz a csatornákból a budapesti Bem térnél

Közel egyméteres víz gyűlt össze szombat délután a fővárosi Bem téren, mert a csatornák a vihar miatt nem tudták elvezetni a délutáni záport – tájékoztatta Tarlós István főpolgármester az MTI-t.

A főpolgármester elmondta, hogy Budára délután vihar csapott le, a Duna magas vízállása miatt a csapadékcsatornákon nem tud lefolyni, a víz és a csatornák nyomás alá kerültek. Ennek következtében a Batthyány tér környékén, főleg a Bem térhez közel egyméteres víz állt délután.    

Tarlós István tájékoztatása szerint a víz autókat sodort el, és nem tud közlekedni a 4-6-os és a 19-es villamos.    

Kiemelte: a Fővárosi Csatornázási Művek „minden létező szivattyúval” emeli át a vizet a Dunába, és körülbelül este fél 7-re "a helyzet oldódni fog".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.