Ártéri erdő

Gemencen is megkezdődött a védekezés

Hogy a víz elől menekülő szarvasok, őzek és vaddisznók számára a védett helyeken megfelelő mennyiségű eledel biztosítsa a túlélést...

2013.06.04 16:17MTI
Fotó: MTI

Megkezdték az árvízi védekezést Európa legnagyobb összefüggő ártéri erdejében, Gemencen a vadállomány, a faállomány és a gemenci erdei vasút érdekében.

A Gemenc Zrt. közleménye szerint az erdőgazdaság szakemberei a vadmentő dombokat folyamatosan takarmánnyal töltik fel, szerdán leállítják a kisvasút forgalmát, biztonságba helyezik a kitermelt faanyagot és figyelemmel kísérik a Duna vízállását, így bármikor jelentősebb erőt tudnak mozgósítani a gemenci erdő növény- és állatvilágának megvédése érdekében.

A szakemberek folyamatosan töltik fel és pótolják a körtöltéseken és az áradástól nem veszélyeztetett erdőrészletekben található vadetetőket szálas- és szemestakarmánnyal, hogy a víz elől menekülő szarvasok, őzek és vaddisznók számára a védett helyeken megfelelő mennyiségű eledel biztosítsa a túlélést.

Az árvízzel borított területek környékén és a körtöltéseken nyugalomra van szüksége a vadállománynak, ezért el kell kerülni, hogy az emberek miatt az állatok ne merjenek felkapaszkodni a védelmet nyújtó körtöltésekre és vadmentő dombokra - zárul a közlemény.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.