Mennyi lesz a bérem?

Mobilon a bérügyvitel!

Androidos okostelefonról is elérhető bérkalkulátort fejlesztett ki a bérügyviteli szoftverek fejlesztésével foglalkozó Soft Consulting Hungary Zrt. Az új mobilalkalmazás az Android Marketről és a fejlesztő honlapjáról (www.softc.hu) és az Android Marketről díjmentesen elérhető.

2010.12.27 11:14ma.hu

Segítségével pontosan kiszámítható, hogy január 1-jétől az új adózási szabályok szerint miként alakul a nettó bér összege és összehasonlíthatók a 2010-es és 2011-es bérek terhei is.

Ami az embereket érdekli: mennyi lesz az én bérem?

Megszokhattuk már, hogy a január gyakran új adózási szabályokat hoz magával, ám a bérügyvitel tekintetében a 2011-es év minden korábbinál szokatlanabb lesz.

Az egyik legfontosabb változás kiemelten érinti mind a munkaadói, mind a munkavállalói oldalt: a cégeknek a bérszámfejtési rendszerük átállításával kell megbirkózniuk, a magánszemélyeknek pedig a 16%-os egykulcsos adórendszerrel kell megismerkedniük. Ilyenkor az embereket az érdekli a leginkább, hogyan érinti őket személyesen a változás?

Erre ad gyors választ a bérkalkulátor: mivel a díjmentes alkalmazásba beépítették a 2011. január 1-jétől érvényes összes olyan adójogszabályt, amelyek a nettó bér összegét befolyásolják, a szoftverrel bárki könnyen megtudhatja mennyi lesz a fizetése és persze nettóból is számolható a bruttó bér. A munkavállalók mellett a bérkalkulátor kitűnő segítséget nyújthat a bérügyvitel területén dolgozó szakemberek számára is, mivel nem csak az új szabályoknak megfelelő bér számítható ki, hanem összehasonlíthatóak a 2010-es és 2011-es munkáltatói és munkavállalói levonások illetve az adókedvezmények is.

Mobil bérügyvitel

„Az internet mellett a mobiltelefonok térnyerése is egyre jelentősebb, ezért vállalkoztunk a bérkalkulátor mobiltelefonra alkalmas változatának fejlesztésével. Úgy gondolom, hogy pár év múlva ugyanolyan természetes lesz a mobilon elérhető bérkalkulátor, mint ma az e-mail. A bérszámfejtők bárhol bármikor ki tudják majd számolni a béreket, nem kell hozzá számítógép sem csak egy mobiltelefon" – mondta Csécsei Mihály a BaBér bérügyviteli szoftvert fejlesztő Soft Consulting Hungary Zrt. ügyvezetője.


Ezek a legfontosabb bért érintő változások:

A legfontosabb változások között említhető, hogy januártól minden korábbinál magasabb lesz a gyermekek után érvényesíthető adókedvezmény. Az új törvény már az első gyermek vállalását is támogatja: egy és két eltartott esetén 62 500 forintot, három eltartottól 206 250 forintot lehet gyermekenként levonni havonta az adóalapból.

A gyermekek után járó adókedvezmény tekintetében fontos változás, hogy a korábbi évektől eltérően megszűnik a felső jövedelemkorlát.

A minimálbér csaknem adómentességét biztosító és sokak számára havi néhány ezer forintos pluszt biztosító adójóváírás intézménye ugyan 2011-ben még megmarad, ám januártól csökken.

Kedvezőtlen változás, hogy akinek nincs adózás szempontjából figyelembe vehető gyermeke, az 295.000 forint bruttó havi jövedelem alatt 2011-es évben kevesebb pénzt vihet haza.

A 2011-es bérkalkulátor a www.softc.hu honlapjáról és az Android Marketről díjmentesen elérhető.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Belépés és regisztráció
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.