Kellemes Ünnepeket...

Húsvét előtt az APEH is "akciózik"

Az ünnepek előtt az APEH is akcióba lép, a társhatóságokkal közös ellenőrzések során a bizonylat nélküli áruforgalmazást, a szabálytalan foglalkoztatást, a bejelentés nélküli tevékenységet ellenőrzi elsősorban.

2010.03.25 15:47MTI

A kereskedők és szolgáltatók késő délután és este, valamint hétvégén is számíthatnak az adóellenőrök megjelenésére az APEH csütörtöki sajtóközleménye szerint. Az akció fő célja a fogyasztók és a tisztességes vállalkozások érdekeit veszélyeztető, szabályszegő kereskedők és szolgáltatók kiszűrése. Az adóhatóság szakemberei a szokásos ünnepi áruféleségeket (virág, élelmiszer- és italáru) forgalmazókon kívül a feldolgozó- és építőiparban, valamint a vendéglátóhelyeken is ellenőriznek.

A helyszínek kiválasztásánál a nagyobb városokra, megyeszékhelyekre összpontosítanak, ahol a forgalom nagy része koncentrálódik, ám a kisebb településeken és helyi vásárokon is felbukkanhatnak revizorok.

Az ellenőröket olykor atrocitások érik - derült ki a közleményből.

Az egyik nagyvárosi piacon például tavaszi textíliákat és ünnepi kellékeket árult nyugta nélkül egy férfi, aki az ellenőrzés során együttműködésre nem volt hajlandó, ehelyett emelkedett hangnemben szidalmazta az ellenőröket, és felháborodása odáig fajult, hogy a revizorok kérésére a helyszínre érkező vállalkozóval is - aki egyben élettársa - majdnem összeverekedett. A jegyzőkönyvet végül rendőri biztosítás mellett vették fel, a nyugtaadás elmulasztását pedig bírság követi.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.