Hibádzik a válságkezelő program

A gyes és a gyed szigorítása a legkevésbé elfogadható

A Véleménybank internetes közvéleménykutató portál múlt héten indított felmérése szerint a válaszadók számára a Bajnai-kabinet által vázolt válságkezelő program főbb pontjai közül a gyes és a gyed szigorítása a legnehezebben elfogadható.

2009.05.04 16:32ma.hu

A válaszadók harmada szerint nem elfogadható a programnak ezen pontja, míg a nyugdíjkorhatár-emelését, valamint az ÁFA-emelést csak a válaszadók ötöde, a 13. havi nyugdíj- és fizetés elvonását pedig a válaszolók 16 százaléka tartotta a "legkevésbé elfogadható" válságkezelő intézkedésnek. A Véleménybankon regisztrált felhasználók közül az elmúlt héten ezren válaszoltak az április 20-án föltett kérdésre.

A felhasználók érvelése szerint a gyes- és a gyed szigorítása azért nem elfogadható, mert Magyarországon sem a gyermekek bölcsődékbe és óvodákba történő elhelyezése, sem az anyák munkaerőpiaci elhelyezkedése nem megoldott. Problémák vannak mind a részidős foglalkoztatással, mind a távmunkával – hangsúlyozzák a megkérdezettek, akik közül sokan fölvetik azt is, hogy a gyermekek számára az a legjobb, ha minél több időt tölthetnek saját édesanyjuk mellett, s minél később kerülnek az állami oktatási intézményekbe.

Akik az ÁFA-emelést tartják elfogadhatatlannak, azzal érvelnek, hogy annak hatása minden család, minden állampolgár életminőségében meg fog jelenni, hiszen a forgalmiadó növelése általános dráguláshoz, s így nehezebb megélhetéshez vezet majd – derül ki a szavazáshoz fűzött megjegyzésekből. A felmérésből ugyanakkor kiderül az is, hogy a válaszadók 15 százaléka elfogadhatónak tartja a válságkezelés eszközrendszerét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.