Az új kormány pénteken tartja első ülését

Megalakult Bajnai válságkezelő kormánya

Bajnai ellenjegyezte a miniszteri kinevezésekről szóló államfői határozatot,így hivatalosan is megalakult az új kormány,amely pénteken tartja első ülését.

2009.04.16 16:59MTI

Bajnai Gordon miniszterelnök ellenjegyezte a miniszteri kinevezésekről szóló köztársasági elnöki határozatot, így megkezdhetik tevékenységüket az új miniszterek és hivatalosan is megalakult a válságkezelő kormány - közölte Budai Bernadett kományszóvivő csütörtökön közleményben. 

Az új kormány pénteken tartja első ülését, amelyen első olvasatban tárgyalják a Válságkezelő tervet. A frissen kinevezett miniszterek hétfőn teszik le esküjüket az Országgyűlés előtt. 

A kormányfő ellenjegyzésével a Miniszterelnöki Hivatal négy államtitkárának kinevezésére is sor került csütörtökön: Csizmár Gábor a társadalompolitika összehangolásáért felelős tárca nélküli miniszter tevékenységében közreműködő államtitkárként, Baja Ferenc infokommunikációért felelős államtitkárként, Szigetvári Viktor a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető államtitkárként, Tordai Csaba pedig jogi és közigazgatási államtitkárként fogja ellátni feladatait a Miniszterelnöki Hivatalban. A többi minisztérium államtitkárainak kinevezésére a következő napokban kerül sor.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.