Bevételi hiányát fedezné az önkormányzat

Új helyi adó Zalaegerszegen

Elfogadta költségvetési rendeletét Zalaegerszeg önkormányzata, amely az iparűzési adó csökkenése miatt új helyi adó bevezetéséről is döntött.

2015.02.06 16:15MTI

A város alpolgármestere, Vadvári Tibor (Fidesz-KDNP) elmondta: Zalaegerszeg 17 milliárd 286 millió forint főösszeggel fogadta el a költségvetését, amelyből 10,6 milliárd forint a működési célú bevétel és kiadás. Ez utóbbinak mintegy 40 százaléka az intézményfinanszírozást jelenti, bár ennek összege az idén "kényszerűségből csökkent".

Hozzátette, az ez évi költségvetés bevételi oldalának számítása során szembesültek azzal, hogy a tavalyi évhez hasonlóan az idén is 1,8 milliárd forint bevételi hiány mutatkozik, ennek egy részét ezért új helyi adó bevezetésével kívánják előteremteni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.