Előbb a családok, vállalkozások jönnek

NGM: nem támogatható a NAV-dolgozók életpályamodellje

Ha a költségvetési mozgástér lehetővé teszi, elsőként a családoknál és a gazdasági növekedést, foglalkoztatást biztosító vállalkozásoknál hagy több pénzt a büdzsé, és nem a NAV pénzügyőreinél.

2015.02.05 10:41MTI

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szerint nem támogatható a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőr dolgozóinak életpálya-modellre vonatkozó követelése, ezért a nemzetgazdasági tárca nem tárgyal a NAV alig negyedét kitevő pénzügyőrök szakszervezetének a követeléséről - közölte a tárca az MTI érdeklődésére csütörtökön.

A napokban a Vám- és Pénzügyi Dolgozók Szakszervezete, és a Munkástanácsok Országos Szövetsége is kérte, hogy készüljön életpályamodell a NAV dolgozói számára is.

Az NGM erre reagálva kiemelte: ha a költségvetési mozgástér lehetővé teszi, elsőként a családoknál és a gazdasági növekedést, foglalkoztatást biztosító vállalkozásoknál hagy több pénzt a büdzsé, és nem a NAV pénzügyőreinél.

Ennek oka, hogy a költségvetési szervek közül egyedülálló módon a NAV dolgozói, köztük pénzügyőrök is részesülnek úgynevezett eredményarányos személyi juttatásban. Ez 2013-ban egy főre vetítve átlagosan - a béren felül - évi bruttó 800 000 forintot, 2014-ben pedig 1,1 millió forintot tett ki.

A nemzetgazdasági tárca szerint ráadásul az életpályamodell komoly bérfeszültségeket okozna a NAV dolgozók körében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.