Halásztelken

Újabb illegális fémtelepet számolt fel a NAV - tízmilliós bírság jöhet

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei illegális fémtelepet számoltak fel a napokban Halásztelken. 2 tonna fémet, valamint egy tehergépkocsit is lefoglaltak az akcióban.

2015.02.06 09:49Havariapress
Forrás: NAV (a kép csak illusztráció)

A NAV pénzügyőrei Halásztelken igazoltattak egy tehergépkocsit, ami rézzel bevont alumínium kábeleket szállított.

A gépjárművezető elmondta a pénzügyőröknek, hogy egy volt TSZ területén tárol különféle fémhulladékokat. A pénzügyőrök ellenőrizték a megadott helyszínt és ott több mint 2 tonnányi, különféle háztartási gépek és eszközök (pl. fűnyíró, hűtő, mikrohullámú sütő) fémhulladékait, autóalkatrészeket, kerítéselemeket, elektronikai kábeleket, eszközöket, gépeket, de még egy a forgalomból ideiglenesen kivont IFA tehergépkocsit is találtak.

A vizsgálat megállapította, hogy a telephely tulajdonosa nem rendelkezett engedéllyel megtalált engedélyköteles fémhulladékok felvásárlására. Kiderült az is, hogy az ellenőrzött személy 2010-től mostanáig több mint 55 tonna fémet adott el különböző fémkereskedőnek.

A pénzügyőrök illegális fémkereskedelmi tevékenység miatt az udvaron talált több mint 3 millió forint értékű fémhulladékot lefoglalták és fémkereskedelmi törvénysértés miatt eljárást indítottak, de az engedély nélkül végzett beszerzés és értékesítés miatt még további vizsgálatok várhatók.

A több éve folytatott illegális tevékenység miatt több mint 10 millió forint bírság kiszabása várható.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.