Zoknik, pólók, pulcsik, ingek

Hamis ruhaszállítmányt foglaltak le Nagylaknál

Több mint 8500 hamis márkajelzésű ruhát találtak a pénzügyőrök egy teherautóban Nagylaknál, az árut lefoglalták és az ügyben büntetőeljárást indítottak.

2014.07.09 09:01MTI
freedigitalphotos.net/worradmu

Némedi Varga Éva, a NAV Dél-alföldi Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóságának sajtóreferense közölte, a Nagylak térségében közúti ellenőrzést tartó pénzügyőrök megállítottak egy török teherautót, amely a fuvarokmányok szerint textilárut szállított Törökországból Franciaországba.

A járőrök megbontottak néhány műanyag zsákot, amelyekben különböző világmárkák jelzésével ellátott ruházati termékek voltak, ezért a teljes szállítmányt átvizsgálták.

Valamennyi zsák kipakolását követően kiderült, hogy a bejelentett szállítmány között 8525, különböző logóval ellátott márkásnak tűnő ruházati terméket - zokni, póló, pulóver, ing - rejtettek el.

Az időközben helyszínre érkezett szakértő előzetes véleménye szerint az elrejtett termékek hamisítványok - tudatta az őrnagy. A pénzügyőrök a megközelítőleg 45 millió forint értékű hamis ruhaszállítmányt lefoglalták, és iparjogvédelmi jogok megsértése miatt eljárást indítottak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.