Sorozatok...

Kivették a magukét a "közösből": félmilliárdos pénzmosás a közmédiánál

A gyanú: ötszázmillió forintot is meghaladó értékű hűtlen kezelés és pénzmosás, az ügyben már készen van a vádirat.

2014.04.01 08:21ma.hu

A köztévé rettentő drága, rettentő rossz, és rettentő gyorsan megbukó sorozatai miatt hamarosan vádat fog emelni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal - tudta meg a Népszava.

A gyanú: ötszázmillió forintot is meghaladó értékű hűtlen kezelés és pénzmosás, az ügyben már készen van a vádirat.

A feltételezett bűncselekmény-sorozatban részt vevő cégek vezetői a gyanú szerint hatalmas, irreális összegekért szerződtek a különféle tévésorozatok gyártására, majd pedig az elnyert pénz feléért, harmadáért, vagy még ennél is kevesebbért gyorsan továbbszerződtek a valódi készítőkkel, a különbözetet pedig zsebre vágták.

Az érintett cégek jó része már felszámolási, illetve végrehajtási eljárás alatt áll, többen közülük 100 milliót meghaladó adótartozást halmoztak fel. A Népszava érdeklődésére a NAV azt a tájékoztatást adta, hogy az ügynek jelenleg öt gyanúsítottja van, a kárérték pedig több, mint 550 millió forint. A 2010 óta folyó nyomozás lezárása csak a választást követően várható.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.