800 millió frankot zároltak

Svájcban pénzmosás miatt nyomoznak az üzbég elnök lánya ellen

Iszlam Karimov üzbég elnök Genfben élő lányát az alpesi ország tíz leggazdagabb asszonya között tartanak számon.

2014.03.12 21:35MTI

A 41 éves Gulnara Karimova ellen folyó vizsgálat új, külföldi - elsősorban svédországi és franciaországi - szálakat tárt fel - olvasható a berni hivatal közleményében. Karimova mintegy 800 millió svájci frankos vagyonát zárolták.

Az eljárás megindításához egy 2012-ben kezdett bűnügyi nyomozás vezetett, amelynek során négy üzbég állampolgár ellen vizsgálódtak, akik kapcsolatban álltak Karimovával. A négy gyanúsított közül kettőt őrizetbe vettek, de óvadék ellenében szabadon is engedték őket.

A svájci hatóságok tavaly augusztusban egyszer már átvizsgálták az asszony Genfi-tóra néző villáját.

Karimova, aki hazájában a leggyűlöltebb, de egyben a legbefolyásosabb személyek közé tartozik, korábban diplomáciai mentességgel rendelkezett, mivel ő volt Üzbegisztán ENSZ-nagykövete Genfben, az előző évben azonban lemondott posztjáról.

Karimova bizonyos értesülések szerint jelenleg házi őrizetben van Taskentben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.