Tájékoztatást kérnek

Adócsalási vád - a NAV elnökéhez fordul a DK

A Demokratikus Koalíció (DK) tíz független országgyűlési képviselője a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) elnökétől kér személyes tájékoztatást a Horváth András által megfogalmazott vádak ügyében.

2013.11.29 13:11MTI
MTI

Ezt Varju László, az ellenzéki párt politikusa jelentette be az adóhatóság V. kerületi székháza előtt.

Hangsúlyozta, mindent meg kell tenni azért, hogy a Horváth András által felvetett kérdésekre válasz szülessen, vagyis kiderüljön, valóban történtek-e Magyarországnak komoly kárt okozó adócsalások.

Varju László szerint a kormány és a Fidesz erre nem hajlandó, mivel nem indít érdemi vizsgálatot. A politika és a gazdasági élet egyes szereplői ugyanis "kéz kezet mos alapon szappanozzák a helyzetet" - fogalmazott. Pártja tíz független országgyűlési képviselője ezért hétfő délután, parlamenti jogaira hivatkozva a NAV elnökétől kikér minden, az üggyel kapcsolatos érdemi információt.

Varju László arra kérte az adóhatóság vezetőjét, hogy elfoglaltsága esetén nevezze meg azt a helyettesét, aki tájékoztatni tudja őket. A DK képviselője aláhúzta, hogy a párt képviselői minden olyan parlamenti kezdeményezést támogatnak, amely az adócsalási vádak tisztázására törekszik.

Varju László kérdésre válaszolva azt mondta, 2010 előtt, a szocialista kormányok nem kaptak a Horváth Andráséhoz hasonló hivatalos bejelentést. "Az igazságot kell kideríteni, mindegy, milyen időszakra terjed ki a vizsgálat" - tette hozzá, majd megjegyezte azt is, azért kerülhetett most nyilvánosságra egy adócsalási vád, mert a Fidesz megszüntette az ilyen esetekkel foglalkozó ellenőrző szervet.

A DK sajtótájékoztatóján a párt tucatnyi szimpatizánsa is részt vett, akik "Kéz kezet mos?", "Tiszta vizet a pohárba!" és "Fidesz igazság = gazság" feliratú táblákat tartottak magasba.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.