Adócsalások

Együtt-PM: a számvevőszéknek kötelessége kivizsgálni a NAV működését

Az Együtt-PM véleménye szerint az Állami Számvevőszéknek kötelessége kivizsgálni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) működését.

2013.11.11 15:13MTI
MTI

Scheiring Gábor független képviselő a választási szövetség nevében felszólította Varga Mihály nemzetgazdasági minisztert, számoljon be arról, a kormány milyen intézkedéseket tervez az adócsalások visszaszorításáért.

Egy pénteki sajtótájékoztatón Horváth András, a NAV munkatársa - aki már benyújtotta lemondását - arról beszélt: nagyobb hazai cégek és multik évente több mint ezermilliárd forint értékben csalnak adót, amihez kormányzati körök támogatásával az adóhatóság is asszisztál.

Nagyon sajnálatos, hogy úgy tűnik, ma Magyarországon több száz milliárd forintos szervezett áfacsalás zajlik az "adóhatósági vezetőség elnézésével vagy ha úgy teszik jóváhagyásával" - mondta erre reagálva Scheiring Gábor. Az Együtt-PM számára elfogadhatatlan, hogy miközben a kisvállalkozásokat vegzálják, a több száz milliárdnyi adót elcsalókat futni hagyják - közölte.

Ezért felszólította Varga Mihály nemzetgazdasági minisztert, számoljon be arról, a kormány milyen intézkedéseket tervez az adócsalások visszaszorításának érdekében és hogyan akarják csökkenteni a kisvállalkozások adóterhelését.

Az Együtt-PM színeiben politizáló független képviselők támogatják annak az LMP-s Schiffer András és független Ángyán József által kezdeményezett parlamenti bizottságnak a felállítását, amelyik az ügyben folytatna vizsgálatot - mondta egy kérdésre felelve.

Az Együtt-PM semmiféle megszorításokra nem készül - mondta egy másik kérdésre válaszolva. Ezzel arra reagált, hogy az mno.hu tudósítása szerint Bajnai Gordon az Együtt-PM szövetség képviselőjelöltjeinek szombati bemutatásán azt mondta: "Mindig készek vagyunk megtenni, amit a nemzet jövője érdekében meg kell tenni. Akkor is, ha ki kell mondanunk, hogy ez fájni fog. Fájni fog, de azért, hogy utána lényegesen jobb legyen."

Scheiring Gábor úgy folytatta: fájni fog azoknak, akik adót csalnak, elkerülik az áfafizetést vagy igazságtalan módon, az állammal összeborulva, az adófizetők pénzéből gazdagodnak meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.