LMP

Vizsgálóbizottságot állítanának fel a NAV-ról megjelent hírek miatt

Horváth András, a NAV munkatársa - aki már benyújtotta lemondását - arról beszélt: nagyobb hazai cégek és multik évente több mint ezermilliárd forint értékben csalnak adót, amihez kormányzati körök támogatásával az adóhatóság is asszisztál.

2013.11.10 11:26MTI

Parlamenti vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi az LMP a Nemzeti Adó- és Vámhivatalról (NAV) megjelent hírek miatt, amelyek szerint az adóhatóság több nagyadózónál szabotálta a vizsgálatokat - közölte Schiffer András, a párt társelnöke és Vágó Gábor országgyűlési képviselő vasárnap.

Közleményükben felidézték, hogy egy pénteki sajtótájékoztatón Horváth András, a NAV munkatársa - aki már benyújtotta lemondását - arról beszélt: nagyobb hazai cégek és multik évente több mint ezermilliárd forint értékben csalnak adót, amihez kormányzati körök támogatásával az adóhatóság is asszisztál.

Az LMP a 2002-2013 közötti időszakot vizsgálná a parlamenti bizottságban, amelynek felállítása érdekében - az ahhoz szükséges aláírások összegyűjtéséért - hétfőn megkeresik az országgyűlési pártokat és képviselőket - tájékoztatott Schiffer András és Vágó Gábor.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.