Adótörvények

Varga: az elmúlt időszak leggyakorlatiasabb adótörvénye

Varga Mihály az elmúlt időszak leggyakorlatiasabb adótörvényének nevezte a hétfői parlamenti zárószavazásra került normaszöveget, a benyújtott módosításokkal az adózók mindennapi problémáira kerestek megoldást.

2013.11.18 18:36MTI
MTI

A nemzetgazdasági miniszter erről a Parlamentben, az adómódosításokról történő szavazással egyidejűleg tartott sajtótájékoztatón beszélt.

Hangsúlyozta: arra törekedtek, hogy a szabályosan működő vállalkozások terhei csökkenjenek. Olyan módosításokat fogadtak be, amelyeknek egy részét a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával (MKIK) közösen, javaslataikat meghallgatva kezdeményeztek. A családi adókedvezmény módosítása - a jövőben a járulék terhére is igénybe lehet venni - 260 ezer családot érint.

A módosítás 53 milliárd forintnyi kedvezményt hagy azoknál a családoknál, amelyek korábban nem tudták igénybe venni azt, mert nem volt elegendő adóalapjuk ehhez. A házastársak közötti vagyonszerzés illetékmentes lesz, egyenes ági rokonokkal szemben a házastárs hátrébb sorolása meg fog szűnni az illetéktörvényben. A vagyongyarapodás sincs kizárva - mondta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.