Dupla falban

Versenymotorok mellett bukkantak rá a csempészcigire

Versenymotorokat szállító utánfutó dupla falában találtak közel 14 millió forint értékű, adójegy nélküli cigarettát a pénzügyőrök Zalában.

2013.10.17 10:07MTI
Fotó: freedigitalphotos.com

Cséve Szabolcs, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Nyugat-dunántúli Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóságának sajtóreferens közölte: a napokban az M70-es autóúton egy szerb furgont és a hozzá kapcsolt, versenymotorokat szállító utánfutót állítottak meg a pénzügyőrök.

Az ellenőrzés során vették észre, hogy az utánfutó oldalfalát átalakították, majd a megbontott falazatból összesen 1075 karton, magyar adójegy nélküli cigaretta került elő. A pénzügyőrök a megközelítőleg 14 millió forint értékű füstölnivalót és a csempészethez használt járművet is lefoglalták. Költségvetési csalás gyanúja miatt feljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál, ugyanakkor jövedéki eljárást is indítottak, amelynek során több mint 12 millió forint jövedéki bírságot szabtak ki.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.