Kábítószert koboztak el Hollandiában

Elcsúsztak egy banánhéjon a drogcsempészek

Őrizetbe vettek Hollandiában négy feltételezett kábítószer-csempészt, akik egy banános dobozokba rejtett kolumbiai kokainszállítmányt akartak átvenni.

2013.10.16 19:18MTI

A kábítószer értékét mintegy 30 millió euróra (8,9 milliárd forint) becsülik. Vámosok, rendőrök és adóhivatali ügynökök vettek részt az Amszterdam melletti Weespben szerdán végrehajtott akcióban: akkor csaptak le a gyanúsítottakra, amikor átvenni készültek a szállítmányt. Ez utóbbira még hétfőn felfigyeltek a hatóságok, amikor a hivatalosan banánt szállító, Kolumbiából érkező hajó kikötött a délnyugat-hollandiai Vlissingen kikötőjében.

"Az a döntés született, hogy a kokaint elkobozzák, de a banánt továbbengedik, hogy lássák, ki jelentkezik a szállítmányért"- közölte az ügyészség.

A banános ládákat egy weespi raktárba szállították, ahol a rendőrség csapdát állított. A négy őrizetbe vett férfit pénteken állítják bíróság elé.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.