Heves megye

Tízmillió forintra büntették az ékszerkereskedőket

A légipostával külföldről érkező küldemények vizsgálata során figyeltek fel a párra.

2013.07.30 10:41MTI

Tízmillió forintra büntetett az adóhivatal egy kis Heves megyei településen élő nőt és élettársát, akik illegálisan üzleteltek ékszerekkel és órákkal - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Észak-magyarországi Regionális Adó Főigazgatósága kedden.

A közlemény szerint a NAV pénzügyőrei a légipostával külföldről érkező küldemények vizsgálata során figyeltek fel a párra, amely évek óta rendelt nagy mennyiségben ékszereket és órákat Távol-Keletről.

Az adóvizsgálat során kiderült, hogy a nő és élettársa emellett 2010-től internetes aukciós oldalakon is napi több ezer forintos üzletszerű értékesítéseket bonyolított, 2010-ben és 2011-ben csaknem 20 millió forint értékben.

Az üzletszerű tevékenységből származó eltitkolt jövedelem után a párnak mintegy 10 millió forint adót és az ahhoz kapcsolódó büntetéseket kell majd befizetnie a költségvetésbe.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.